:::Angelina Jolie Voight:::

•.♥ .•Samo za prawe fanowe •.♥.•
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Angelina Jolie Voight

Go down 
AuthorMessage
:::Momgelina:::Posts : 34
Join date : 2008-07-29

PostSubject: Angelina Jolie Voight   Tue Jul 29, 2008 4:57 pm

Andželina Džoli (engl. Angelina Jolie; rođena 4. juna 1975. u Los Anđelesu) je američka filmska glumica, bivša manekenka i ambasador dobre volje Visokog komesara za izbeglice UN. Popularni mediji često je proglašavaju za jednu od najlepših žena, i često izveštavaju o njenom životu van filmskog platna. Dobitnik je tri nagrade Zlatni globus, dve nagrade američkog Udruženja filmskih glumaca (engl. Screen Actors Guild) i jednog Oskara.

Mada se kao dete pojavila uz oca Džona Vojta u filmu „Lookin' to Get Out“ 1982. godine, pravi početak njene glumačke karijere je bio deceniju kasnije, u niskobudžetnom filmu „Kiborg 2“ (1993), a svoju prvu glavnu ulogu je imala u filmu „Hakeri“ (1995). Pojavila se u biografskim filmovima „Džordž Volas“ (engl. „George Wallas“, 1997) i „Džija“ (1998) i dobila je Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu za film „Neprilagođena“ (1999). Međunarodnu slavu je postigla ulogom heroine video-igara Lare Kroft u filmu „Lara Kroft: Tumb rejder“, nakon čega se ustoličila kao jedna od najpoznatijih i najplaćenijih glumica Holivuda. Najveći komercijalni uspeh postigla je akcionom komedijom „Gospodin i gospođa Smit“ (2005)[1].

Bila je u braku sa glumcima Džonijem Lijem Milerom i Bilijem Bobom Torntonom, a trenutno živi sa glumcem Bredom Pitom, u vezi koja privlači pažnju svetskih medija[2]. Džoli i Pit imaju troje usvojene (Madoksa, Paksa i Zaharu) i troje biološko dete (Šajlo i blizance Vivijen i Noks). Džoli promoviše humanitarne ciljeve širom sveta i poznata je po radu sa izbeglicama preko UNHCR-a.
Back to top Go down
View user profile
Angelina amazing woman
Admin
avatar

Posts : 69
Join date : 2008-07-29

PostSubject: Re: Angelina Jolie Voight   Tue Jul 29, 2008 5:19 pm

Anđelina Žoli, borac za pravdu i ljudska prava, uključila se u proizvodnju programa Inhuman Traffic pošto su je pozvali predstavnici MTV Europe Foundation. Njena strast za širenjem vidokruga i rešavanjem ozbiljnih pitanja čini je idealnom osobom za objašnjavanje problema trgovine ljudima publici širom Evrope. Od 2001.g. Anđelina je ambasador dobre volje za UNHCR - Visoki komesarijat za izbeglice (www.unhcr.ch), a putovala je u više od 15 zemalja kako bi posetila izbeglice i dobrotvorne radnike i borila se za prava izbeglica širom sveta

Ljubiteljima filmova poznata je kao živo otelovljenje legendarne junakinje iz video igre Lare Kroft, koju je igrala u filmovima Pljačkaši grobova (Tomb Raider 2001.g.) i Pljačkaši grobova: kolevka života (2003.g.). Anđelina je dobila izuzetne pohvale za svoju ulogu u filmu Neprilagodjena (Girl, Interrupted ), za koju je dobila Oskara. Sada igra u filmu Aleksandar (2004.g.) u režiji Olivera Stouna i u filmu koji će uskoro stići u bioskope, Gospodin i gospodja Smit (2005.g.). Glumila je još i u Nestali za 60 sekundi (Gone In Sixty Seconds, 2000.g.) i Skupljač kostiju (The Bone Collector, 1999.g.).
Back to top Go down
View user profile http://angelina-jolie.nice-forums.net
 
Angelina Jolie Voight
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Angelina Jolie
» Angelina Jolie has a double mastectomy
» News Pics and More...
» Celebrity Schadenfreude
» Hey Angelina , how to swerve Mansion Tax

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:::Angelina Jolie Voight::: :: :::Angelina Jolie Voight::: :: ►...Angelina Jolie Voight...◄-
Jump to: