:::Angelina Jolie Voight:::

•.♥ .•Samo za prawe fanowe •.♥.•
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Angelina reklamira spomenike

Go down 
AuthorMessage
Angelina amazing woman
Admin
avatar

Posts : 69
Join date : 2008-07-29

PostSubject: Angelina reklamira spomenike   Tue Jul 29, 2008 5:30 pm

Možete li da zamislite situaciju da holivudska diva Anđelina Žoli, kojim slučajem, zabasa na užičko groblje Sarića osoje i na nadgrobnoj ploči ugleda svoj lik. Jadna filmska Lara Kroft sigurno bi morala da se štipa i uveri da je još živa. Veliki su izgledi da bi joj pozlilo, kad bi se susrela sa svojim likom i videla kako se zadovoljno smeška sa nadgrobnog mermera. Ko zna. Jedno je skoro sigurno: teško da bi shvatila o čemu je reč i otkud ona - živa živcata - na kamenom grobnom obeležju, na kakva, po tradiciji, dospevaju pokojnici.
Evo, o čemu se radi. Slika ove atraktivne lepotice služi kao udica na kamenom “reklamnom posteru” iliti “bilbordu” i privlači pažnju potencijalnih kupaca. Prosto rečeno, promoviše spomenike.
Kažu da je oglašivač, odnosno vlasnik sporne nadgrobne ploče kragujevačka firma Helestija, dok grobljem gazduje Opštinsko Javno komunalno preduzeće Bioktoš. Da ne bude zabune, “gazda” groblja je samo posrednik između mogućih kupaca i prodavca nadgrobnih spomenika, a junakinja filma “Gospodin i gospođa Smit” - mamac da se posao sklopi, odnosno trgovinska transakcija obavi.
Bilo kako, ovaj način reklamiranja nadgrobnih obeležja, koliko god da je originalan i zanimljiv, u najmanju ruku, je čudan. Da li je dopustiv, o tome nećemo ovog puta.
Kažu da glumica Anđelina Žoli nije jedina od poznatih čiji lik se našao na nadgrobnim eksponatima koje nudi pomenuta firma. U njihovim katalozima mesta su našli i još neki poznati likovi.
Bez uvreda po idejnog tvorca, ovo je, ma koliko bilo različito, poprilično asociralo na šaljivu i istovremeno morbidnu reklamu pogrebne opreme, “prigodne sadržine”. Reč je o reklami kamenorezačko-fasaderske radnje, koja se pojavila 2006. godine, poduprta stihovima pesme Dragane Mirković “Umirem, umirem majko, daj ne budi me”. Zatim je išao tekstualni apel: “Kad sam video da su cene niske, rekao sam sebi: Bolje da sam umroooo”, što je takođe deo popularne narodne melodije. I tu nije kraj. Posle srceparajućih stihova, normalno sve uz prateću muziku, širio se poziv potencijalnim mušterijama: “Ništa ne brinite. Na vama je samo da umrete. Ostalo je naša briga”. Reklamna arija, koja je verovatno trebalo da bude duhovita, zvonila je preko radio talasa, dok se neko nije dosetio da i nije baš za smeh. Istina, neke šaljivdžije su je nasnimile i na mobilne, umesto telefonskog zvona. I kao uvek, jedni su gest osuđivali, drugi se smejali i zabavljali. Trećima, nije prijalo.
Anđelina Žoli zapravo reklamira kineski mermer, koji “Helestija” uvozi još od 2005. godine. Tada, kad je krenula u taj aranžman, bila je to vest. Kad se pročulo da u Srbiju stiže mermer za nadgrobne spomenike iz ove dalekoistočne zemlje, “Helestija” je već bila uvezla 180 spomenika iz Kine.
Back to top Go down
View user profile http://angelina-jolie.nice-forums.net
 
Angelina reklamira spomenike
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hey Angelina , how to swerve Mansion Tax
» Angelina Jolie has a double mastectomy
» News Pics and More...
» Angelina Jolie

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:::Angelina Jolie Voight::: :: :::Angelina Jolie Voight::: :: ►...Angelina Jolie Voight...◄-
Jump to: