:::Angelina Jolie Voight:::

•.♥ .•Samo za prawe fanowe •.♥.•
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Uspeh (1997—2000)

Go down 
AuthorMessage
:::Momgelina:::Posts : 34
Join date : 2008-07-29

PostSubject: Uspeh (1997—2000)   Tue Jul 29, 2008 5:09 pm

Karijera joj je krenula uzlaznim tokom nakon uloge Kornelije Valas u biografskom filmu Džordž Valas (1997.) za koji je osvojila „Zlatni globus“ i bila nominovana za „Emi“. Film je bio visoko ocenjen od strane kritike a, između ostalih nagrada, primila je „Zlatni globus“ za „Najbolju miniseriju/film napravljenu za TV“. Glumila je drugu ženu bivšeg guvernera Alabame koji je, u toku kandidature za predsednika, ranjen u atentatu i ostao paralizovan. Glavna uloga u filmu je poverena Gariju Sinisu, a režirao ga je Džon Frankenhajmer.

Godine 1998. Džolijeva je igrala glavnu ulogu u TV filmu Đija, snimljenom u produkciji kuće „HBO“; glumila je biseksualnu manekenku, Điju Karandži. Film opisuje svet seksa, droge i emocionalnih drama, prikazuje hronologiju propasti Karanđine karijere što je bio rezultat njene zavisnosti od droge, i njenu smrt uzrokovanu SIDOM. Drugu godinu za redom, Andželina osvaja „Zlatni globus“ i biva nominovana za nagradu Emi. Takođe osvaja svoju prvu nagradu Udruženja filmskih glumaca.

U skladu sa metodom glume Lija Strasberga, Andželina voli da ostane u liku koji glumi i između scena, za vreme snimanja filma, i kao rezultat dobija reputaciju glumice sa kojom se teško sarađuje. U vreme snimanja filma Đija, rekla je svom tadašnjem mužu, Džonu Liju Mileru, da neće moći da ga zove. „Rekla sam mu: Sama sam, umirem, ja sam gej. Neću te videti nekoliko nedelja.“

Nakon filma Đija, Džoli se preselila u Njujork i prestala da glumi u jednom kratkom vremenskom periodu zato što je osećala da „nema više ništa da pruži“. Upisala je studije režije na njujorškom univerzitetu i pohađala časove pisanja. U emisiji Inside the Actors Studio objasnila je da je dobro za nju da se sabere.

Vratila se na veliko platno 1998. ulogom Glorije Mekniri u gangsterskom filmu Đavolja kuhinja, a kasnije te godine je postala deo odabrane glumačke postave koja uključuje Šona Konerija, Džilijen Anderson, Rajana Filipa i Džona Stjuarta u filmu Igra srcem. Drama priča o nekoliko naizgled nepovezanih karaktera, a Džolijeva igra mladu posetiteljku noćnih klubova, Džoan. Film je dobio pretežno pozitivne kritike, a Džolijeva je bila posebno pohvaljena. Za ovu ulogu osvojila je nagradu Breakthrough Performance koju dodeljuje National Board of Review.

Andželina je 1999. glumila u komediji-drami Kontrolni toranj Majka Njuela, o dva kontrolora leta koji se nađu u mačo konfliktu, zajedno sa Džonom Kjuzakom, Bilijem Bobom Torntonom i Kejt Blančet. Džoli igra Torntonovu zavodljivu ženu Maribel. Film je imao mlak prijem kod kritike, a lik koji je glumila Džoli je posebno kritikovan. „Vašington post“ je pisao „Mari (Andželina Džoli), potpuno smešna piščeva kreacija slobodoumne žene koja plače za hibiskusom koji vene, nosi mnogo tirkiznog prstenja i biva poprilično usamljena kada Rasel provodi cele noći van kuće.“ Potom je glumila pored Denzela Vošingtona u filmu Sakupljač kostiju, snimljenom po adaptiranom krimi romanu koji je napisao Džeferi Diver. Džolin lik, Amelija Donahju, je policajka koju proganja samoubistvo njenog oca policajca. Ona nevoljno pomaže Vošingtonu da prati i uhvati serijskog ubicu. Film je imao bruto zaradu od 151 milion dolara od projekcija širom sveta, ali ga je kritika loše ocenila; „Detroit fri pres“ je zaključio: „Džolijeva, koju je uvek divno gledati, je jednostavno loš izbor za ovu ulogu.“


Andželina Džoli u filmu NeprilagođenaDžoli je zatim dobila sporednu ulogu Lize Rou, u filmu Neprilagođena, u kojem je glavnu ulogu tumačila Vinona Rajder. Film govori o lečenju Suzane Kejsen u bolnici za mentalne bolesti, a scenario predstavlja adaptirane originalne memoare Suzane Kejsen, izdate pod nazivom „Neprilagođena“. Iako je glavnu ulogu imao lik Vinone Rajder, a film je trebalo da predstavlja njen povratak na scenu, ispostavilo se da je bio „dobrodošlica u Holivud“ za Džoli. Osvojila je treći Zlatni globus, drugu nagradu Udruženja fimlskih glumaca i „Oskara“ za najbolju žensku sporednu ulogu.

Godine 2000. Džoli se pojavila u prvom letnjem blokbasteru Minut za beg, kao Sara „Svej“ Vejlend, bivša devojka kradljivca automobila koga glumi Nikolas Kejdž. Uloga je bila mala, a „Vašington Post“ je komentarisao „sve što radi u ovom filmu je da je prisutna, kulira, pokazuje te mesnate, pulsirajuće usne koje tako provokativno uokviruju njene zube.“ Kasnije je objasnila da joj je ovaj film bio dobrodošlo olakšanje nakon zahtevne uloge Lize Roj, a postao je film od koga je, do tada, najviše zaradila - 237 miliona dolara od projekcija širom sveta.
Back to top Go down
View user profile
 
Uspeh (1997—2000)
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kenny G - Romantic Collection (2000) @320kbps - Wav
» Worst snow to hit Britain in 18 years
» Walther WA 2000 - Sniper Rifle help
» Hayley Marie Dodd
» Friday, 1st June, 2000 UK time

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:::Angelina Jolie Voight::: :: :::Angelina Jolie Voight::: :: ►...Angelina Jolie Voight...◄-
Jump to: