:::Angelina Jolie Voight:::

•.♥ .•Samo za prawe fanowe •.♥.•
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Međunarodni uspeh, od 2001—2007

Go down 
AuthorMessage
:::Momgelina:::Posts : 34
Join date : 2008-07-29

PostSubject: Međunarodni uspeh, od 2001—2007   Tue Jul 29, 2008 5:11 pm

Andželinini filmovi često nisu zadovoljavali širu publiku, ali ju je film Lara Kroft: Tumb Rejder (2001) napravio filmskom zvezdom. Za adaptaciju popularne video-igre „Tumb Rejder“, od Džolijeve je traženo da usavrši britanski akcenat i da se podvrgne žestokom treningu da bi odigrala ulogu Lare Kroft. Andželina je bila uglavnom pohvaljivana za svoju ulogu, ali je film uglavnom izazvao negativne kritike. Časopis „Slent“ je komentarisao: „Andželina Džoli je rođena da odigra Laru Kroft, ali je režiser Sajmon Vest od njenih avantura napravio igru »Frogger«.“ " Ipak, film je imao ogroman međunarodni uspeh, zaradivši 275 miliona dolara širom sveta, a ona je tada stekla reputaciju međunarodne zvezde.

Džolijeva je zatim glumila pored Antonija Banderasa, kao mlada Džolija Rasel u Prvom grehu, trileru zasnavanom na noveli „Valcer u tami“ Kornela Vulriha. Film je uglavnom imao loše kritike, uz komentar „Njujork Tajmsa“: „Priča potapa strmoglavije nego dekolte gospođice Džoli." Godine 2002. je glumila Leni Kerigan u filmu Život ili nešto slično o ambicioznoj TV-reporterki kojoj je rečeno da će umreti za nedelju dana. Film je loše primljen od strane kritičara, mada je Andželinina gluma dobila pozitivne kritike.


je 2003. reprizirala ulogu Lare Kroft u filmu Lara Kroft Tumb Rejder: Kolevka života. Nastavak nije bio tako unosan kao original, pošto je zaradio 156 miliona dolara širom sveta. Kasnije te godine Džolijeva je glumila u filmu Izvan granica, o humanitarnim radnicima u Africi. Iako film oslikava Andželinino pravo životno interesovanje u promociji humanitarne pomoći, film je bio kritički i finansijski neuspešan.

Godine 2004. Džolijeva je glumila uz Itana Houka u trileru Uzimanje života, kao Ileana Skot, agentkinja FBI pozvana da pomogne montrealskoj policiji da uhvati serijskog ubicu. Film je dobio različite kritike, a „Holivud reporter“ je zaključio: „Andželina Džoli igra ulogu koju definitivno oseća kao nešto što je već radila, ali ona dodaje nepogrešivu crtu uzbuđenja i opsene.“ Andželina je takođe pozajmila glas anđeoskoj ribici Loli u animiranom filmu Drimvorksa Priča o ajkuli; u filmu glume još Vil Smit, Martin Skorseze, Rene Zelveger, Džek Blek i Robert de Niro. Takođe, 2004. godine je imala kratko pojavljivanje kao Frenki u filmu Nebeski kapetan i svet sutrašnjice Kerija Konrana, naučno-fantastičnom avanturističkom filmu u celosti snimanom sa glumcima ispred plavog ekrana, sa skoro svim scenama i rekvizitima urađenim pomoću računarske animacije.

Džoli je zatim odglumila Olimpiju u filmu Aleksandar, biografiji Aleksandra Velikog u režiji Olivera Stouna. Film je loše prošao u SAD, što je Stoun pripisao lošem prijemu zbog neslaganja sa prikazom Aleksandrove homoseksualnosti, ali je na međunarodno sceni, sa prihodima od 139 miliona dolara izvan Sjedinjenih Država, dobro prošao.

Andželinin jedini film u 2005, akciona komedija Gospodin i gospođa Smit, je do sada njen najveći komercijalni uspeh. Film, koji je režirao Dag Liman, prikazuje priču o dosadnom paru u braku koji saznaje da su oboje tajne ubice. Džolijeva je glumila Džejn Smit, uz Breda Pita. Film je bio dobro primljen i uglavnom je bio pohvaljen za „hemiju“ između glavnih glumaca. Film je zaradio preko 478 miliona dolara širom sveta, i jedan je od najvećih hitova 2005.

Andželina se zatim pojavila u filmu [[Dobri pastir]] Roberta de Nira, o ranoj istoriji CIA, viđene kroz oči Edvarda Vilsona, kojeg je odigrao Met Dejmon. Džolijeva je glumila Klover Vilson, Vilsonovu zanemarenu suprugu, koja postaje alkoholičarka tokom radnje filma. U dugometražnom crtanom filmu Kung fu panda iz 2008. godine je pozajmila glas liku Tigrice.

Andželina je potvrdila buduće projekte uključujući animirane filmove Beovulf (igraće Grendelovu majku), i Ogromno srce („A Mighty Heart“), film zasnovan na životu Danijela Perla, novinara dnevnika „Volstrit“ koji je kidnapovan i ubijen u Pakistanu; glumiće Perlovu ženu Marijanu Perl. Takođe će se pojaviti u filmskoj adaptaciji knjige „Revoltirani Atlas“ („Atlas Shrugged“), a i kruže glasine da će biti angažovana u filmu Grad greha 2
Back to top Go down
View user profile
 
Međunarodni uspeh, od 2001—2007
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Fiona Payne Statement 4th May 2007
» Statement of Jane Tanner 10.5.2007
» Witness Statement Fiona Payne 16th May 2007
» Jane Tanner Statement 4th May 2007
» calpol was avalible in 2007!!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:::Angelina Jolie Voight::: :: :::Angelina Jolie Voight::: :: ►...Angelina Jolie Voight...◄-
Jump to: